Energibrist

Nu är jag på uppehällningen. Energimässigt. Idag var segaste tröttisdagen ever, och jag hade så svårt med tålamod och kreativitet. jag vill ju njuta av den här sista hemmatiden med A, men just nu vill jag bara ut ut ut och göra andra grejer, prata med andra människor, jobba jobba plugga jobba plugga.

Emma Goldman

Var anarkist, både politiskt och relationsmässigt. En helt vansinnigt cool kvinna som totalt trotsade alla normer samhället la på henne, vägrade kompromissa vad gällde hennes ideologi och vision, både på ett privat och ett politiskt plan. Som älskar den (eller de) hon vill älska, vägrar underordna sig i ett äktenskap, vägrar föda barn in i en värld som inte är kapabel att ta hand om dem, vägrar agitera för idéer hon inte själv tror på, som planerar för att ta människoliv men samtidigt som sjuksköterska ser liv som ovärderligt och värt att vårda oavsett vem det är. Som blir utsatt för mordförsök och försvarar sin mördare.
Och jag har inte ens kommit halvvägs i hennes (förkortade) biografi! Blown away!

(hon levde alltså 1869-1940)

Osynk

Det känns verkligen som att jag hamnar i osynk med typ hela livet som föräldraledig. Eller, jag har så mycket tid att tänka och drar iväg för långt. Både i projekt och privatliv. Det är alltså inte jättefarligt, eller så, men jag längtar tills jag har lite mer att göra under dagarna (alltså mer än att sjunga "Hjulena på bussen" fyra gånger i minuten) och kommer i fas med alla andra som också har grejer att göra.

RSS 2.0