spelkväll!




Dec. 18, 2013



den här korgen får de imorgon


väldigt suddigt luciatåg på förskolan

Världens bästa förskola

Ja, inte trodde jag att det skulle vara A.s. Turerna kring förskolan har varit många och långa, och bland problemen kan nämnas miljöföroreningar, trafikfaror och kriminalitet. En jättebra sammanfattning av trubblet kring Gullängens förskola går att läsa på bloggen Livet.
 
Och det har varit tufft. Jag har inte engagerat mig i protesterna och förbättringsförsöken, men är sjukt tacksam över de som har gjort det. Många förbättringar och förändringar har införts, men en hel del återstår.
 
Men sedan A började på förskolan har det funnits en ljuspunkt, och det är den fantastiska personalen. Har idag inhandlat en julpresent och skrivit ett kort till dem, och skrev följande på vår föräldra FB-grupp:
Jag vet inte om det är en grej med att vara förstagångsförskoleförälder men jag är liksom helt uppfylld av hur fantastiskt det är att de här människorna engagerar sig i mitt barn, stöttar honom, hjälper honom OCH mig när jag behöver det.
Situationen med förskolan har varit hemsk; men personalen har till stor del räddat hösten för mig. Även om det finns brister och problem, så känner jag mig sjukt glad över vilka fina människor mitt barn får umgås med. Nu är jag nästan lite generad över den här posten men tycker att det får vara transparent om texten ska vara från alla. Skulle någon ha något emot texten ovan så kan jag ju bara ge den från mig själv.
 Jag är så full av beundran för deras kreativitet, deras engagemang och deras värme. Jag känner att A blir sedd av dem, och jag känner att jag blir sedd av dem! Att jag också får en kram när situationen är jobbig. Att någon följer med mig ut i hallen för att kolla hur jag mår när jag lämnat. Förskola ska inte handla om mig som förälder, kanske, men engagemanget är liksom outsinligt. Det varma mottagandet både mormor, morfar, farmor och farfar har fått när de har hämtat. Att de beställer in en likadan buss som "gamla förskolan" hade, när A varje dag i en vecka säger att han lekt med bussen trots att en sådan inte fanns. De gör så mycket, de går den extra milen hela tiden. Fan vad jag är tacksam för dem!

RSS 2.0